חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מילוי קמטים

השינויים בפנים לאורך השנים מתאפיינים בשני תהליכים עיקריים – שינוי מיקום של מבנים שונים או צניחה, ואובדן נפח. צניחה לרב תתוקן באמצעות ניתוחים (הרמת פנים, הרמת גבות, מתיחת צוואר) בעוד שאובדן נפח יתוקן באמצעות השבת נפח ע״י מילוי

לעיתים ניתן לשחזר נפח ע״י ארגון מחדש של רקמות הפנים כמו שנעשה בעת מתיחת פנים, אך לרב נעדיף פרוצדורות פולשניות פחות. ניתן כמובן גם לשלב מילוי וניתוח כאשר מצב הפנים מצדיק זאת.

מילוי ושחזור נפחים אפשרי בשלושה אופנים מרכזיים:

  • הזרקת חמרי מילוי קבועים (סיליקון, ביואלקמיד וכו')
  • הזרקת חמרי מילוי זמניים (חומצה היאלורונית, קלציום הידרוכסיל אפטיט)
  • הזרקת שומן עצמי

הזרקת חמרי מילוי קבועים כרוכה בסיכונים רבים וארוכי טווח ולכן אני לא משתמש בחומרים אלו.

על הזרקת שומן עצמי ניתן לקרוא כאן:

חומרי מילוי זמניים מסוג חומצה היאלורונית או קלציום הידרוכסיל אפטיט נועדו לשחזור נפחים ומילוי חסרים, אך גם יכולים לשמש לשיפור מרקם העור, ובהזרקה לאזורים הנכונים אף יכולים לתת אפקט הרמה קל של מבנים שונים.

התכשירים השונים של חומצה היאלורונית נבדלים זה מזה במידת הגמישות של החומר, ובהתאם בשימוש הנכון בהם. ישנם תכשירי חומצה היאלורונית המיועדים להדגשת עצמות הלחי, הלסת, והסנטר, ישנם תכשירים המיועדים למילוי קפלים (למשל הקפלים מצידי האף והפה), לשחזור נפחים (למשל שומן הלחי), ואף תכשירים עדינים (סקין בוסטר) המיועדים להזרקה באופן מפוזר לשיפור מרקם העור, ולטיפול בקמטוטים עדינים.

הבחירה בתכשיר הנכון להתוויה הנכונה מתחיל באבחון מדוייק של התהליכים שהובילו להזדקנות הפנים (למשל – קפל עמוק מצידי הפה יכול להיות תוצאה של מבנה הפנים הטבעי, אך יכול להיות גם תוצאה של צניחה של כרית השומן של הלחי או של אובדן נפח של כרית זו).

אבחנה זו היא תפקידו של הרופא המומחה ולרב תוביל לתוצאה יפה ומספקת.

תכשירים מסוג חומצה היאלורונית לרב ישארו ברקמה במשך 6-18 חודשים, בהם תחול ספיגה הדרגתית של החומר.

קצב הספיגה תלוי בתכונות האישיות של המטופל, אך גם בסוג החומר באיזור המוזרק (איזורי תנועה כגון האיזור שסביב הפה מתאפיינים בספיגה מהירה יותר מאשר אזורים נטולי תנועה), ובהתאמה של סוג התכשיר לאיזור המוזרק.

בשונה מתכשירי חומצה היאלורונית, קלציום הידרוכסיל אפטיט (רדיאס) קיים בהרכב קבוע, ומה שמשתנה הוא אופן המיהול של החומר.

לכל התוויה נתאים מיהול שונה. לכן הזרקת קלציום הידרוכסיל אפטיט דורשת היכרות מעמיקה עם החומר ועם יכולותיו, ותפקידו של הרופא המומחה הוא להתאים את המיהול ואופן ההזרקה להתוויה שנקבעה. ניתן להשתמש ברדיאס למילוי נפחים, עיצוב עצמות, השטחת קפלים, וכסקין בוסטר.

החומר לרב ישאר ברקמה כשנתיים, כאשר במהלך שלושת החודשים הראשונים נראה החלפה של חלק מהחומר בקולגן עצמי. זוהי הסיבה שע״פ מחקרים, בהזרקות חוזרות של רדיאס יש צורך בהזרקת נפחים הולכים וקטנים של החומר.

התוויות נפוצות להזקת חמרי מילוי הן:

  • החזרת נפח לעצמות הלחיים – בהזרקה זו לרב נראה הדגשה של העצמות, ונקבל מראה צעיר יותר של הפנים. כמו כן בהזרקה לאיזור זה תתקבל מתיחה קלה של העור אשר עשויה לשפר במעט את מראה הקפלים שסביב האף והפה.
  • מילוי קפלים סביב האף והפה – קפלים אלו נובעים מצניחה של כריות השומן בלחי ומשווים לפנים מראה זקן ועייף. לאחר החזרת הנפח ללחי, לרב קפלים אלו מתמתנים מעט, ואז ניתן למלא אותם מבלי לקבל מראה נפוח או מלאכותי.
  • הדגשת עצמות הלסת והסנטר – הזרקה לאזור זה מאפשרת הדגשה של מבנים אשר צניחת העור טשטשה. לסת תחתונה מוגדרת היא סמל מובהק לנעורים, בעוד שסנטר בולט ומוגדר מעניק מראה אסרטיבי לפנים. הזרקה לאזורים אלו אף עשוי למתוח מעט את עור הצוואר.
  • מילוי קמטים עדינים בצידי העיניים – קמטים עדינים בצידי העיניים הם תוצאה של התבגרות הפנים והדלדלות העור, ולרב הם יופיעו בעת חיוך או חשיפה לשמש. ניתן לטפל בהם בהזרקות בוטוקס, אך למי שלא רוצא לבטל את תנועתיות האיזור, ניתן להזריק גם חומרי מילוי עדינים.
  • הזרקת חומרי מילוי בין הגבות – בדומה לצידי העיניים, גם בין הגבות ניתן לטפל בבוטוקס, אך אם ברצוננו לשמר את תנועתיות האזור, ניתן גם למלא את הקפלים בחומרי מילוי.
  • מילוי קמטים עדינים במצח – לרב נטפל בקמטי המצח בבוטוקס, אך במידה ומדובר בקמטוטים עדינים במיוחד ניתן לבצע מילוי, או להזריק סקין בוסטר באופן מפוזר.
  • שיפור מרקם העור – חומצה היאלורונית או קלציום הידרוכסיל אפטיט מהול מסוגלים לספוח נוזלים, ולשוות לעור מראה מבריק ומתוח. הטיפול בהזרקות כסקין בוסטר הוא יעיל מאוד ולרב מניב תוצאות מעולות. לעיתים יש לבצע את הטיפול בשני שלבים בהפרש של כחודש זה מזה.
  • הזרקת חומר מילוי מאחורי הגבות – בתכנון נכון תאפשר לקבל הדגשה של ארובת העין, ולעיתים אפקט דמוי הרמה קלה של העפעפיים וקבלת מראה מואר וצעיר של העין.
  • מילוי תנוך האוזן – כחלק מתהליך ההתבגרות תנוך האוזן מאבד מנפחו. לעיתים אף נראה את העגיל בעמדה אלכסונית היות ותנוך האוזן מדולדל מכדי להחזיק את המוט המרכזי של העגיל בזווית תקינה. אצל נשים עם עגילים קטנים הדבר ניכר מאוד, ומסגיר את הגיל. ניתן למלא את תנוך האוזן בחומרי מילוי זמניים, ולקבל שיפור מהיר ונעים של בעיה זו.
  • מילוי שפתיים – עם הגיל מתארך המרחק שבין האף לשפה, וכן מתדלדל נפח השפה. בהזרקת חמרי מילוי לשפה ניתן לבצע 4 פעולות – הגדלת נפח השפה, הבלטה של השפה עם אשליה של סיבוב שלה כלפי מעלה, הדגשת גבולות השפה, שיפור מרקם העור/רירית יבשה בשפה. לכל מטרה יש להתאים הזרקה שונה, אך ארבעתן יניבו תוצאה קוסמטית מצויינת בהתוויה הנכונה. בשפה התחתונה לרב נעסוק רק בשיפור מרקם והגדלת נפח.

לסיכום: חומרי המילוי הזמניים מתאפיינים בפרופיל בטיחות טוב, עם מיעוט תופעות לוואי. מגוון התכשירים, אופני ההזרקה וההתוויות הוא רחב ביותר, וחשוב מאוד שהרופא יוכל לאבחן היטב את התהליך שהוביל לבעיה שבה רוצים לטפל, טרם בחירת התכשיר ואופן ההזרקה.

כמו כן חשוב מאוד לבחור את אמצעי ההזרקה הנכון (האם להשתמש בהזרקה ישירה עם מחט או שמא להשתמש בצינורית מאורכת – (קנולה) ע״מ לצמצם את הסיכוי לתופעות לוואי.

לרב הזרקת חמרי המילוי מעניקה תוצאה מצויינת ומשביעת רצון.