ניתוח מתיחת בטן הינו הליך בעל משקל רב בתחום הניתוחים לעיצוב הגוף. מטרת הניתוח המרכזית הינה ליצור מראה של בטן מתוחה, צעירה ו״ארוזה״ בצורה אסתטית ויפה. אז למה בכלל עושים ניתוח מתיחת בטן? למי הוא מתאים ובאיזה גיל? מה הם הסיכונים הכרוכים במהלכו? ומה הן התוצאות הריאליות להן ניתן לצפות? כל התשובות לשאלות אלו ועוד, במאמר שלפניכם.
מהי המטרה המרכזית בניתוח מתיחת בטן?
ניתן לומר שהמטרה המרכזית בניתוח, היא להחזיר לגוף מראה מתוח והדוק באזור הבטן שיתאים לרצונות המטופל או המטופלת.
בניתוח מתיחת בטן מסיר הרופא המנתח רקמות שומן ועור מיותרות אשר לעיתים 'תלויות' בקדמת הבטן, מעל המפשעה ובאזורים אחרים בגוף, על מנת להשאיר רק את העור שיקיף את הבטן בצורה הרמונית, הדוקה ואסתטית. כמו כן ברב המקרים המנתח גם יהדק את השרירים באופן שיאפשר לשמר את המראה ההדוק גם בעת ישיבה או כיפוף.
לצד זה, חשוב מאוד לציין שניתוח זה הוא אינו תחליף להרזיה ואינו מהווה טיפול להשמנת יתר. כמו כן, הוא אינו מטפל בשומן תוך-בטני (שנמצא עמוק לשרירי הבטן) ולכן, חשוב מאוד להבין ביחד עם הרופא המנתח – מה היא בדיוק מטרת הניתוח והתוצאה הצפויה, מה הם רצונותיכם והאם יש הלימה בין השניים.
למה עושים ניתוח מתיחת בטן?
ניתוח מתיחת בטן הוא מעין טיפול משלים לאותם אנשים אשר השילו משקל מגופם, ורוצים גם להסיר את עודפי העור שעדיין נשארו, ולהדק את השרירים על מנת לקבל את המראה השלם. עם זאת, פעמים רבות הסיבה לניתוח אינה ירידה במשקל, אלא הריונות קודמים עם חולשת/היפרדות שרירים ועודפי עור.
הסיבה שמובילה לביצוע הניתוח היא אסתטית בראש ובראשונה, אך גם תפקודית (למשל שפשפות בקפלי עור, קושי בפעילות אירובית וכו…).
מתיחת בטן יכולה לשנות את המראה בצורה משמעותית מאוד ובכך להעניק תחושה טובה הרבה יותר למטופל בקשר לגוף שלו, ולהעלות בכך את איכות חייו ואת הביטחון העצמי שלו.
למי ניתוח מתיחת בטן מתאים ולמי לא? ובאיזה גיל ניתן לבצע אותו?
הניתוח מתאים למעשה לכל מי שסובל או סובלת מעודפי עור ושומן באזור הבטן ורוצה להיפטר מהם, על מנת לקבל מראה אסתטי הרבה יותר. הטיפול יתאים לנשים וגברים אשר גופם סיים את ההתפתחות שלו, כלומר מעל גיל 18 ואשר נמצאים במצב בריאותי תקין, וכן בעלי משקל יציב.
הניתוח לא יתאים במקרים הבאים:
- למטופלים אשר סובלים ממשקל עודף ורוצים להרזות. במקרה זה רצוי לבצע את הניתוח לאחר ההגעה למשקל היעד.
- למטופלים אשר הרזו אך לא שמרו עדיין על משקל יציב לאורך מספר חודשים.
- למטופלות המתכננות או נמצאות בשלב של הריון.
- למי שסובל ממחלות רקע משמעותיות.
מה הם הסיכונים וההשפעות של הניתוח?
כמו בכל ניתוח אחר, גם לניתוח זה יש מעט סיכונים כמו סיכון לדימום לאחר הניתוח או לזיהום.
בנוסף, קיימים גם סיכונים נוספים ונדירים יותר כגון צלקות בולטות, הפרעות לאיחוי וריפוי פצעים בגוף או נמק של הטבור – במקרים נדירים במיוחד.
מה כוללת תקופת ההחלמה מהניתוח?
ניתוח מתיחת בטן מתבצע תחת הרדמה כללית ואורך בין 3 ל-4 שעות או יותר, תלוי במורכבות הניתוח. בסיומו, נשארים להשגחה והתאוששות בת לילה אחד שלאחריו ניתן להשתחרר הביתה. מהניתוח יוצאים לרב עם נקז אחד או שניים (ישנם מצבים בהם לא נשאיר נקזים כלל), אשר אותם מוציאים לאחר מספר ימים בודדים.
חשוב להקפיד על שימוש בחגורת לחץ ועל מנח גוף כפוף בעמידה ובשכיבה. בימים הראשונים ניתן להקל על הכאבים בעזרת משככי כאבים. לאחר כארבעה ימים הכאבים מתחילים לחלוף וניתן להזדקף בהדרגה. לרוב, ניתן לחזור לשגרה מבוקרת תוך שבועיים ולפעילות מלאה תוך פרק זמן של כ-6 שבועות.
ניתוח מתיחת בטן אצל ד"ר אריאל טיסונה
ד"ר אריאל טיסונה הינו מומחה לכירורגיה פלסטית ומשחזרת, מזכיר האיגוד לכירורגיה פלסטית ואחראי על תחום השד, במחלקת הכירורגיה הפלסטית בבית החולים שיבא.
אצל ד"ר טיסונה, תוכלו לעבור ניתוח מתיחת בטן בשיטה ייחודית אשר מדגישה את צורת המותן ומהדקת את קיר הבטן באופן שמעניק מראה צעיר ואסתטי.